Ако искате плочки на корема, трябва да знаете как да тренирате всички мускули, които съставят този основен комплекс.

Съществуват 5 големи мускула, върху които трябва да работите, за да имате плосък корем и силна мускулатура на корема.Средната част на тялото ви е съставена от много повече от тези 6 мускула, които искате да станат „плочки“. Всеки човек се ражда с тях, но те са скрити зад слой коремни мазнини.

Тренировките върху основните мускули с конкретни упражнения ще ви помогнат да ги направите поголеми и по-добре изразени.За да се сдобиете с „плочки“, ви предлагам да си направите цялостна програма за тренировка, която ефективно да изгаря мазнините, укрепва мускулите и оформя вашето тяло. Обичам да казвам, че „плочките“ се оформят в кухнята, защото доброто хранене е от основно значение, ако искате да се изфукате с тези мускули (или всякакви други мускули) по тялото.Следват няколко упражнения за трениране на всеки от мускулите в централната част на тялото. Опитайте се да ги включите като част от добре балансираната ви фитнес програма.

Коремни преси:3-5 серии по 15-20Коремните преси са просто, но ефикасно упражнение, което ще активира коремните мускули – най-външните от тях. Това са така известните шест „плочки“!Как се правят? Легнете по гръб на пода. Краката са свити в коленете. Свийте корема и извийте раменете към таза – сякаш се изправяте до седнало положение. Дръжте ръцете си с преплетени пръсти на тила или ги свийте пред гърдите. Задръжте секунда в полуседнало положение и се върнете в изходна позиция.

Велосипедни коремни преси:3-5 серии по 30 секунди преси с „каране на колело“Мускулите встрани от ханша се наричат вътрешни и външни коси мускули. Те са важен елемент за стабилността (равновесието),особено при странични движения. Как се правят? Легнете на пода по гръб. Изпънете краката си напред и поставете ръце на тила. Вдигнете крака под 90-градусов ъгъл и ги дръжте събрани. Свийте коремните мускули и с десниялакът докоснете лявото коляно. В същото време изправете десния крак напред, като не допирате земята, а го държите на около педя във въздуха. След това редувайте: свийте десния крак и изпънете левия, все едно натискате педалите на велосипед.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *