Макро поглед над микронутриентитеСКРИТИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИНай- популярните източници на „скрити въглехидрати“ в храната, която сте яли толкова дълго, че едва ли се замисляте как те изобщо се добавят към ежедневният ви прием на въглехидрати.

1. Лекарстава

Бъдете изключително внимателни, когато става дума за прием на всякакви лекарства без рецепта. Нещо толкова често срещано като сироп за кашлица би могъл да съдържа 10 грама въглехидрати на всяка супена лъжица. Проверете внимателно етикета, когато използвате лекарства без рецепта.

2. Храни с малко и ниско количество мазнини

Храните с ниско съдържание на мазнини са цялостно преработени и пълни с въглехидрати. За да заменят мазнините, където е всъщност вкуса и аромата на храната, производителите добавят допълнително захари.

3. Банани

Бананите са чудесен източник на калий и често се визират като здравословна закуска. Въпреки това средно голям банан съдържа до 25 грама въглехидрати, което почти е равностойно на целият ви дневен прием! Следете като цяло плодовете; голямото количество естествена захар може лесно да доведе до високо съдържание на въглехидрати много бързо.

4. Заливки и сосове

Кетчуп, горчица и майонезата могат да придадат вкус на храната, но също така добавят и доста допълнителни въглехидрати. Една супена лъжица кетчуп съдържа около 5 грама въглехидрати.

5. Фитнес барове

Може да изглеждат като безопасен избор, но със сигурност не са.Такъв тип хранителни блокчета често може да съдържат над 50 грама въглехидрати. Това е повече от целият ви необходим дневен прием.

6. Ядки

До като някои ядки са здравословни и добри за диета, други с високо съдържание на въглехидрати. Без значение какво правите, ще трябва да ядете ядки в умерена степен, но определено бихте искали да стоите далеч от кашу (8 грама въглехидрати на всеки 30 грама), шан-фастък (5 грама въглехидрати на всеки 30 грама/порция).

7. Мляко и алтернативите му

Вероятно, ще седите далеч и от млякото като част от диетата си, но дори и заместителите му могат да съдържат множество скрити въглехидрати.8. Заместители на захариСпленда, Меласа, Мед и много други заместители на захарта не само съдържат въглехидрати, но и причиняват драстични и резки инсулинови повишения. Внимавайте с твърденията „без въглехидрати“ тъй като не винаги те са верни и изрядни.

9. Витамини и добавки

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *